Chlapci měli ještě dva sourozence, ale zemřeli jen několik měsíců po narození poté, co měli stejné příznaky.

Poté, co se případ chlapců stal celosvětově známým po zprávě z roku 2016, kterou o nich napsal novinář Irfan Hashmi , se profesor lékařů Javed Akram začal případem sourozenců zabývat.

U dětí v Islámábádu byla provedena řada testů a ve skutečnosti byly vzorky krve z nich odebrány zahraničním odborníkům k analýze. Kromě toho byly provedeny průzkumy jejich prostředí, včetně odběru vzorků vody a půdy v osadě, kde rodina žije.

Studie ukázaly, že dočasná paralýza u chlapců není způsobena poškozením nervů, ani spánkovou paralýzou (známou také jako spánková obrna nebo spánková obrna) – během REM spánku tělo dočasně paralyzuje kosterní svaly.

Lékaři navíc zjistili, že chlapci nemají žádné zdravotní problémy . Ale proč by potom mohli být paralyzováni, když zapadá slunce?

Protože nebyly nalezeny žádné mozkové abnormality, Javed Akram zvažoval možnost, že by chlapci mohli mít nízkou hladinu dopaminu, což je mimo jiné jeden z charakteristických znaků Parkinsonovy choroby. Lékař proto navrhl experiment, při kterém byla podána levodopa, která vstupuje do centrálního nervového systému a produkuje tam dopamin.

Experiment byl úspěšný. Abdul Rasheed a Shoaib Ahmed získali zpět své motorické schopnosti a jejich paralýza byla pryč. Poprvé v životě se mohli v noci hýbat a mluvit. Tento lék může chlapcům pomoci žít normální život, ale lékaři stále zkoumají, co přesně mohlo vzácné onemocnění způsobit.

Podle slavného molekulárního biologa Dr. Riazuddina je gen této choroby nalezen v rodině chlapců.

„Každý člověk má 26 000 až 30 000 genů, které určují, jaké nemoci bude mít člověk v budoucnu.“ Příčinou onemocnění může být také chybějící gen a ke zjištění přesného stavu chlapců je zapotřebí podrobná analýza DNA. “ Vysvětlil.

„Rodiče chlapců jsou bratranci a zdá se, že tento gen je v rodině.“ Dva synové také zemřeli na stejnou nemoc a mladší synové na ni také trpí. “ Přidal. Podle doktora Riazuddina tato nemoc vždy zůstane součástí jejich života.

zdroj.youtube