Odstraňuje problémy se střevy a žaludkem

Dřín je prostě nezbytný pro ty, kteří trpí problémy s trávicím systémem. Pokud si chcete upravit funkci střev a žaludku, před každým jídlem si dopřejte 10-12 bobulí dřínu.

při cukrovce

Lékaři doporučují, aby ti, kteří trpí diabetes mellitus, pravidelně konzumovali šťávu z dřínu. Tento nápoj účinně snižuje hladinu cukru v krvi. Léčba by měla začínat s 50 g 30 minut před jídlem. Postupně musíte zvýšit množství vypité šťávy na 200 gramů.

Na léčbu problémové pleti

Ti, kteří trpí na akné a tvorbu černých teček, by měli konzumovat 100-200 gramů dřínu denně. Velmi brzy zjistíte, že vaše pokožka se stala čistší a zdravější. Dřín pomáhá i při ekzémech. V tomto případě musíte používat nejen bobule, ale i šťávy a odvary z tohoto plodu.

hemoroidy

Lékaři doporučují v tomto případě použít bobule spolu s peckami. Skutečností je, že pecky dřínu se z 34% skládají z rostlinných olejů, které mají baktericidní a protizánětlivý účinek. Tyto vlastnosti jsou prostě potřeba při zastavení hemoroidů.

Pecky pomáhají zmírnit otok, bolest a odstraňují zarudlé hemoroidy. Nejjednodušší způsob léčby je jíst 15 plodů denně spolu s peckami.

Při nachlazení, chřipce a bolestivém hrdle

Šťáva nebo odvar z tohoto plodu je nejlepším přírodním antipyretikem.