I když se volba rodičovství může zdát tvrdá, Gates může být na něčem se zpožděním vlastnictví dětských smartphonů. Podle 2016 „ Děti & Tech: vývoj dnešní digitální děti “ zprávy , průměrný věk, že dítě dostane svůj první smartphone je nyní 10,3 let.

„Myslím, že věk se bude vyvíjet ještě mladší, protože rodiče jsou unavení z toho, že svým dětem předávají své smartphony,“ řekla pro New York Times Stacy DeBroff, výkonná ředitelka Influence Central .

James P. Steyer, výkonný ředitel neziskové organizace Common Sense Media , která kontroluje obsah a produkty pro rodiny, navíc pro Times řekl, že i on má pro své děti jedno přísné pravidlo, pokud jde o mobilní telefony: Jedno dostanou, když začnou vysoko školy a pouze v případě, že prokážou zdrženlivost. „Žádné dvě děti nejsou stejné a neexistuje žádné magické číslo,“ řekl. „Věk dítěte není tak důležitý jako jeho vlastní odpovědnost nebo úroveň vyspělosti.“

Rodiče PBS také poskytli seznam otázek, na které by rodiče měli odpovědět, než dají dítěti první telefon. Podívejte se na celý níže uvedený seznam:

Jak nezávislé jsou vaše děti? „Potřebují“ vaše děti kontakt z bezpečnostních důvodů – nebo ze sociálních? Jak jsou odpovědní? Mohou se dostat za koncept limitů pro minuty hovoru a stažené aplikace? Lze jim důvěřovat, že během výuky nebudou posílat SMS zprávy, rušit ostatní konverzacemi a zodpovědně používat funkce textu, fotografií a videa (a nebudou ostatní zahanbovat)? Opravdu potřebují smartphone, který je zároveň jejich hudebním zařízením, přenosný přehrávač filmů a her a portál k internetu? Potřebují něco, co poskytuje informace o jejich poloze přátelům – a možná i cizím lidem – jak to některé nové aplikace umožňují? A chcete přidat všechny výdaje na nové datové plány? (Zkuste si zachovat náladu, když oznámí, že jejich nový chytrý telefon spadl na záchod …)

Zdroj:good.is