Mšice odstraníte octem

Vzhledem k vůni a kyselinu octovou, je ocet dobrý domácí lék proti mšicím . Působí jako velmi účinný repelent, proto se používá hlavně jako prevence, aby se mšice neobjevily, nebo se používá několik dní po sobě, jednou denně, slouží i na to, abyste mšice zlikvidovali.

Pokud chcete udělat tuto ekologickou zbraň proti mšicím, stačí udělat roztok sv ínnym octem a vodou. Konkrétně, musíte namíchat 1 díl octa a 10 dílů vody, což je 1 litr octa na každých 10 litrů vody . Stříkejte na celou rostlinu, vždy, když slunce zapadne.

Domácí prostředky proti mšice - Eliminovat mšice s octem

Jak používat kopřivu proti mšicím

Pokud máte na dvoře kopřivu, máte štěstí, protože aroma a látky, které tato rostlina obsahuje, jsou ideální na přirozené odstranění mšic . Takto připravíte žihľavovoý výluh na odstranění mšic jednoduchým způsobem:

  1. Natrhejte si větší kopu kopřivy
  2. Množství vody bude záviset jen na tom, kolik budete potřebovat, ale jste kopřivu zalily, doporučujeme 1,5 až 2 litrů vody.
  3. Nechte jeden den louhovat.
  4. Potom tekutinu sceďte, nalijte do láhve s rozprašovačem.
  5. Nastříkejte na své rostliny a uvidíte, jak mšice rychle zmizí.

Jak odstranit mšice s tabákem

Tabák je jedním z nejlepších domácích prostředků na mšice, které dělají paseku na růžových keřích, ovocných stromech, nebo jakýchkoli jiných rostlinách či stromech. Důvodem je, že látky, které obsahuje, například nikotin, jsou toxické pro tento hmyz.

Vše, co musíte udělat je zalít tabák vodou a nechat louhovat co nejdéle. Poté scedíme a stříkáme na napadené rostliny klidně i 15 dní po sobě, nebo tak dlouho, dokud mšice nezmizí. Stříkáme až po setmění, jakož i v předešlých případech.

Domácí prostředky proti mšice - Jak odstranit mšice s tabákem

Zdroj:Dobrenoviny.sk