5. Svalová vlákna

Ach, ano, všichni víme, že nám běhá mráz po zádech, když posloucháme hlubokou píseň, když je venku velká zima nebo když se bojíme. Ale ve skutečnosti je nepotřebujeme, pokud nejsme stavěni jako naši chlupatí předkové, kteří je potřebovali pro extra ochranu před chladem.

Svalová vlákna známá jako arrectores pilorum jsou ta, která nám způsobují mráz po zádech, a naše minulá já byla určitým způsobem odhodlána je používat jako dnešní nafouknuté bundy proti chladu.

6. Některé části ucha

Jistě, potřebujeme uši, abychom slyšeli, ale k tomu s nimi nemusíme hýbat. Existuje skupina svalů zvaná auriculares, kterou naši předkové používali k pohybu uší, aby lépe slyšeli a vyjadřovali emoce jako zvířata.

I když je máme dodnes a můžeme je mírně posunout, jsou z evolučních důvodů slabší. Naše uši se však pohybují, když cítíme emoce, jako je štěstí, a to je fenomén, který nelze vysvětlit.

7. Dvojtečka

Hlavní úlohou tlustého střeva je odstraňovat odpad z těla. Ve skutečnosti nepřispívá k metabolismu a má plošší cestu do žaludku, takže lidé mohou přežít bez něj. Není důvod jej odstraňovat, pokud to není způsobeno vážným onemocněním. Ale nebojte se, bez něj můžete žít naplněný život.

8. Třetí víko

Pokud se podíváte do svých očí v zrcadle, uvidíte malý růžový kruh umístěný v koutku oka. Toto je vaše třetí víčko, pro nás zbytečné, ale užitečné pro zvířata, jako jsou ptáci, aby se jim do očí nedostal prach a rozptýlené nečistoty.

Pokud jste slyšeli o přirozeném výběru, může vám to znít povědomě. Stručně řečeno, přírodní výběr zachovává části těla po generace, ale některé z nich jsou škodlivé, takže v další generaci ustoupí a jiné, které nezůstanou, stejně jako třetí víčko.

9. Ocasní kost

Kostrč skutečně máme a je nám celkem k ničemu, na rozdíl od savců, kteří ji potřebovali pro rovnováhu a komunikaci. I naši předkové byli k ničemu, když se začali učit chodit na 2 nohy.

Evoluce to přeměnila na kosti umístěné na základně naší páteře. Některá zjištění naznačují, že tato kost se stále používá k podpoře některých svalů a pánevních oblastí, ale nakonec se ukázalo, že je k ničemu.

10. Slezina

Slezina se nachází na levé straně břicha, vedle břicha. Je to důležitý orgán, ale lidé bez něj mohou žít. Když slezina přestane správně fungovat, jako je zvětšení nebo poškození, vzniká problém. To by bylo znamení k jeho odstranění.

Po odstranění mohou výsledky způsobit, že budete náchylnější k rychlejšímu rozvoji infekcí. Jeho úkoly ale převezmou například játra a ty tyto infekce ještě zvládneš.

11. Žlučník

Žlučník se nachází na pravé straně břicha pod játry. Bez ní by tělo nemohlo sbírat trávicí šťávy zvané žluč, ale výměnou by tento úkol plnila játra a uvolňovala ji do tenkého střeva.

Zdroj:brightside.me