Jednoho rána se přímo zeptal, jestli by s ním nešla do posilovny. Nelíbilo se mu, že Světlana přibrala, neustále vařila a jedla tučná jídla. Na otázku o posilovně manželka odpověděla záporně a dodala, manžel zapomněl, že má problémy s žilami? Light bylo nepříjemné slyšet, jak její manžel mluví o jejím vzhledu. Po tomto rozhovoru Stas už nelezl se svými doporučeními a kritikou své ženě. Zcela se staral o sebe a svůj vzhled.

V posilovně se seznámil s o 7 let mladší štíhlou a fit dívkou. Často mluvili o neutrálních tématech. Jednou se dostali do rozhovoru na otevřená témata. Nastya řekla, že se nedávno rozvedla se svým manželem. A důvodem bylo, že se o sebe odmítl postarat, začal zneužívat alkohol. Stasovi se líbila hezká a štíhlá Nasťa. Brzy spolu začali romantický vztah. 

Staš se styděl své ženě pohlédnout do očí, protože se s Nasťou cítil dobře, rozuměla mu a podporovala ho ve snaze následovat postavu. Trávili spolu stále více času. Po skončení pracovního dne Stas nejprve spěchal ke své milence a pak pomalu šel domů ke své ženě. Na nějakou dobu byla Nasťa domluvena na jejich krátká setkání. Brzy však začala požadovat, aby Stas všechno řekl své ženě. Už ji neuspokojila role milenky a řekla o tom Stasovi. 

Mužovi se tento rozhovor líbil stále méně. Své milence řekl, že se s manželkou nerozvede. To je jen letmý koníček, nehodlá zničit svou rodinu. Pak dívka začala křičet a obviňovat ho, že jednoduše využil její důvěry. Pak dodala, že Stas odchází a už se nevrátil.

Muž nedokázal pochopit, proč je jeho paní rozhořčená. Zajišťoval ji, platil za ni v restauraci, dával drahé dárky. Nedokázal si ani představit, co se v jeho životě stane dál.

O několik dní později, když Stas přišel po práci domů, uslyšel v kuchyni ženské hlasy. Jeho milenka přišla za jeho ženou a konfrontovala se s faktem její existence. Světlana se zeptala, co od ní Nasťa chce. Dívka se ale jen zasmála a řekla, že takový muž by měl mít krásnou a mladou ženu. Tento rozhovor náhodou zaslechla dcera Dáša. Stas vešel do kuchyně, rozhovor žen byl přerušen. Nasťa se vítězoslavně podívala na Svetu. 

Když milenka odešla, Stas se zeptal, jak by teď měli žít, měli by se rozvést? Manželka odpověděla, že její postoj k manželovi se dramaticky změnil. A měla pravdu. Od toho dne se Sveta stala pro Stase úplně cizí. Nemluvila s ním, spala v obýváku. Stejně jako předtím se motala kolem domu, ale s manželem nekomunikovala. Dáša se o své rodiče bála, ale do jejich vztahu nezasahovala. Staš věřil, že jednoho dne jeho žena jeho čin ještě odpustí a vše bude jako dřív.

Mezitím se Sveta hodně změnila. Zhubla, nechala se trendy ostříhat a změnila barvu vlasů. A po nějaké době řekla Stasovi, že žádá o rozvod. Muž nevěřil svým uším. Ujistil se ale, že jeho žena nelže. Sveta řekla, že odchází za jiným mužem, kterého miluje a který ji přijímá takovou, jaká je, se všemi chybami. 

Když to všechno Stas slyšel, zhroutil se mu svět. Uvědomil si svou chybu, ale nic víc dělat nemohl. Brzy se rozvedli se Světlanou. Žena se znovu provdala za dobrého muže. Andrei byl pro ni úžasný manžel, byl připraven ji nést v náručí. Staš byl zahořklý, když viděl, jak je jeho Sveta šťastná s jinou, ale pochopil, že za všechno může on sám. Jediné, co muže potěšilo, bylo, že s ním zůstala dcera. 

Od rozvodu uplynul rok. Staš si nemohl odpustit dokonalou chybu. S bývalou milenkou se občas zkřížil v posilovně, ale ve vztahu s ní nepokračoval. Žil tedy s dcerou, zcela se ponořil do práce, aby nějak přehlušil duchovní prázdnotu.

Jednoho dne, když se Stas vrátil domů z práce, Dasha oznámila, že Svetin nový manžel, Andrey, tragicky zemřel. Podrobnosti o smrti neznali. Ale Stas si byl jistý, že Sveta teď potřebuje podporu. 

Na slavnostním rozloučení vypadala Sveta velmi hubeně a vyčerpaně. S Andrejem byla šťastná, i když ne na dlouho. Staš ji v tomto stavu nechtěl nechat samotnou. Ze všech sil se snažil svou bývalou manželku podpořit. Světlana se podívala na svého milého, který teď ležel v rakvi. A najednou viděla, jak mu po tváři stékala slza! Žena jako v šílenství začala křičet, že je naživu, že její Andrey nezemřel! ..

Její slova však přehlušil silný rachot hromu. Venku začalo hustě pršet. A kapky deště byly první, které dopadly na tváře jejího zesnulého manžela…

Po pohřbu se Sveta dlouho nemohla vzpamatovat. Zdálo se, že ztratila smysl života. Žena byla vděčná osudu, že i když ne na dlouho, byla šťastná. Dáša se nastěhovala k matce, aby ji podpořila. A Stas zůstal úplně sám. Jeho samota byla nesnesitelná. A muž se rozhodl odejít do jiného města, ke své matce. Najděte si tam práci, radikálně změňte svůj život. Tam mu bylo mnohem lépe. 

O měsíc později zavolala Dáša otci. Prostě řekla, že její matka už je na cestě, že jde k němu. A aby teď nepromeškal svou šanci být šťastný.

Zdroj:yandex