Uplynul měsíc. Kotě se rychle usadilo na novém místě, ačkoli ho starodávné kočky opatrně pozdravily, ale pak pomalu rezignovaly na vzhled nového nájemníka. Kotě rostlo mílovými kroky. A kočka netrpěla chutí, jedl za dva. Brzy se ukázalo, že je mnohem větší než kočky ostatních babiček. Kotě se začalo měnit v statnou kočku. Toho si všimli sousedi babičky.

Když na dvoře své babičky uviděli neobvykle velkou kočku, řekli jí, že s největší pravděpodobností se jedná o Maine Coon, poměrně velké plemeno koček. Stařenka z toho měla velkou radost – nikdy předtím neměla čistokrevnou kočku. Kromě toho se ukázalo, že byl vynikajícím chytačem krys, a toho roku obec trpěla invazí krys. 

Dny plynuly. Nic nerušilo měřený život starší ženy. Pak ale její syn přišel k sousedovi. Každý věděl, že nikde nepracuje, a když dorazil do vesnice, toulal se po okolí a hledal něco, co špatně leželo. Přestože se nedotýkal domů místních obyvatel, lovil hlavně v letních chatkách. Ale při této návštěvě bylo toto pravidlo porušeno.

Jakmile uslyšel, že soused jeho matky jede do města strávit noc se svým přítelem. A pak měl plán hledat něco cenného v domě staré ženy. Pozval na pomoc další dva místní obyvatele, kteří byli také obeznámeni s tímto zločinným řemeslem. 

Moje babička ale nikam nechodila. Zvýšil se jí krevní tlak a zůstala doma. Sousedův syn o tom nic nevěděl. Proto pozdě večer se dvěma svými komplici vlezl do domu staré ženy. V domnění, že v domě nikdo není, ztratili ostražitost, začali dělat hluk a hlasitě mluvit. Hluk v domě starou ženu probudil. Když v ložnici uviděla mužskou postavu, zařvala.

Lupič najednou zařval. Doslova vyjekal bolestí. Skočila na něj obrovská kočka a drápy ho popadla za obličej. Jeho komplicové přiběhli k pláči. Když je kočka uviděla, uvolnila sevření. Ale ve stejné vteřině se vrhl na dalšího zločince a zabořil si dlouhé drápy do nohy. Lupiči zděšeně uprchli.  

Kromě toho, co bylo řečeno, řekněme, že když jsme zkoumali, co se stalo v domě staré ženy, ukázalo se, že její ochránce nebyla vůbec domácí mainská mývalí kočka, ale dravé zvíře, divoká manulská kočka. Každý si neví rady, jak stařenka dokázala zkrotit tohoto impozantního dravce milujícího svobodu. 

Ano, babička je neobvyklá kočka. Tato kočka je sice divoká šelma, ale potkal dobro. A dobrota a láska dělají zázraky. A není vůbec divu, že zvíře, které zachránila obyčejná žena, na znamení bezmezné vděčnosti, ji ve chvíli nebezpečí ochránilo.

Zdroj.nghenhachay.net