Navenek se mohou zdát chladní a chladní lidé, ale uvnitř jsou přátelští a vždy se budou snažit pomáhat těm, které považují za své přátele. Milují, když jsou lidé kolem nich šťastní a vždy se budou snažit, aby se cítili ještě lépe, aniž by na oplátku očekávali cokoli. Jediné, na čem jim opravdu záleží, je to, že nikdo neomezuje jejich svobodu a že může žít bez jakýchkoli povinností.
Vodnář se vždy snaží udělat něco užitečného v životě, než aby to prožil marně. Vyrábějí vynikající sociální pracovníky a psychology, komunikují hodně a aktivně s ostatními. Vodnáři jsou progresivními mysliteli své doby, často ovlivňují utváření nových myšlenek a teorií, a to jak kolem sebe, tak po celém světě.
Jak již bylo zmíněno, říct pravdu o Vodnáři je mimořádně důležité. Nikdy nedokážou říct, co si myslí, a občas může být pro ostatní šokující a bolestivé slyšet pravdu o sobě. Vodnáři to často trpí, ale nikdy nezmění své chování. A někdy kvůli této touze říct pravdu, jsou považováni za nejmoudřejší znamení.

Vodnáři jsou symbolem nekonformismu a intelektuální nezávislosti mezi dalšími znaky zvěrokruhu. Vždy se snaží o intelektuální stimulaci vědomí a neustále objevují něco nového a jasného.
Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou plné paradoxů – jak ve svém chování s ostatními lidmi, tak ve svém výhledu na život. Zajímají se o úplně opačné věci: milují osamělost, ale často dávají přednost firemní komunikaci.

Zdroj:zerkalo.cc