Ne nadarmo se říká „podle nosa poznáš kosa“, protože ať už chceme nebo ne, je na tom více pravdy, než bychom si mysleli. Nejen z očí či rukou se toho dá o člověku spoustu vyčíst, ale také i z jeho tvaru nosu.

Malý či velký nos

Než si vůbec všimneme toho, jaký dotyčná osoba má tvar nosu, zaujme nás nejdříve velikost. Pokud jste potkali člověka a na první pohled vás zaujal jeho velký nos, značí to osobu, která přesně ví, co chce. Má pevnou vůli a vždy dosáhne toho, co si umane. Naopak člověk s menším nosánkem toho příliš nepotřebuje. Spokojí se i s málem a umí se radovat z maličkostí.

Rovný nos

Majitel rovného nosu je tolerantní, důvěryhodná a houževnatá osoba. Tento typ nosu není příliš obvyklý, a jak sám jeho tvar napovídá, je to přímá osoba, která jedná vždy narovinu. Přesně ví, co chce, a jak toho dosáhnout. Ovšem svých snů nemusí dosáhnout za každou cenu a včas ví, kdy raději ustoupit. Také se dá říct, že je to upřímný a silný člověk, kterého jen tak něco nerozhází.

Římský nos

Římský nos je jednoduše řečeno výrazným rysem celého obličeje a i tento název nosu se pojí s vlastnostmi dané osoby. Majitel římského nosu má bojovnou povahu, jen máločeho se zalekne a oplývá vysokou pracovní výkonností. Umí být občas ale také dost sobecký a přehnaně sebevědomý.

Pokračování na další straně