Hormonální nerovnováha a nedostatky mikroživin

hormony

Ztráta vlasů je přirozený proces. Lékaři říkají, že každý den ztratíme 50 až 100 vlasů. A nebojte se o toho. Ale abyste byli klidný, můžete provést jednoduchý test.

  • Vlasy by měly být suché a čisté. Chyťte malý pramen vlasů a prsty a zatáhněte. Nepoužívejte nadměrnou sílu. Pokud máte v ruce 2-3 vlasy, všechno je normální. A pokud je jich více, pak má smysl navštívit trichológa.

Ztráta vlasů má mnoho příčin: od stresu a nevhodné péče až po vážné zdravotní problémy. Vlasy jemně kvůli hormonální nerovnováze nebo při nedostatku živin. A tento příznak nelze ignorovat.

tunelový syndrom

tunelový syndrom
Tento test odhaluje nemoc z povolání hlavně u kancelářských pracovníků, umělců a motocyklových závodníků – syndrom karpálního tunelu.

  • Zvedněte ruce tak, aby vaše předloktí byly paralelní s vaší tváří. Pokuste se dosáhnout svými prsty na začátek dlaní. Vydržte takto 1-2 minuty. Pokud máte pocit brnění, necitlivosti nebo bolesti v zápěstích a prstech, může to být příznakem syndromu karpálního tunelu.

Tunelový syndrom nastává, když okolní tkáň stlačuje střední nerv. Bez včasné léčby se bolest a necitlivost jen zintenzivní. A jemné motorické dovednosti rukou naopak se zhorší.

diabetes

cukrovka

Chcete-li provést další test, budete potřebovat pomoc. Požádejte svého partnera..Pripravte si obyčejnou tužku s gumou. Pomocník by se měl dotýkat nohy a prstů s ostrým a tupým koncem tužky. Můžete se bez toho, abyste se podívali, říci, kterou stranou tužky se v daném okamžiku dotkl?

Pokud necítíte doteky úplně, pak malé nervové zakončení na nohách funguje špatně. Snížená citlivost může naznačovat neuropatii – poškození nervů v důsledku cukrovky.

Problémy s tepnami

Problémy s tepnami

V ležící poloze zvedněte nohy pod úhlem 45 ° a držte je tak několik minut. Nyní si všímejte barvu nohou. Velmi bledé (téměř bílé) nohy a prsty jsou známkou špatného průtoku krve způsobeného ucpanými tepnami. Změna barvy může ovlivnit pouze jednu končetinu nebo na obě nohy.

Periferní tepny dodávají krev do končetin. A když je lumen tepny blokován, svaly nedostávají kyslík a objevují se nepříjemné příznaky: necitlivost, bolest a kulhání. Tento stav se nazývá PAD, onemocnění periferních tepen a nejprve pokračuje bez symptomů. Bez léčby vede BDD k infarktu nebo mrtvici.

sluch

sluch

Pro tento test se budete muset zavřít v tiché místnosti. Přitáhněte ruku k uchu a pritrite prsty. Slyšíte zvuk? Nyní pomalu odstraňte ruku, dokud vzdálenost od ucha k prstům nedosáhne 15 cm. Stále slyšíte zvuk tření? Gratulujeme, váš sluch je v pořádku. Nezapomeňte opakovat postup s druhým uchem.

Predispozice k chorobám srdce a cév

zpívej

Pokud si chcete udělat tento test, budete muset trochu běhat po schodech. Přejděte několik schodů (8-12) a zpívejte. Můžete také například telefonovat nebo recitovat. Hlavně nesmíte mlčet. Pokud vám jde srdce vyskočit z hrudníku a už nemůžete s dechem kardiovaskulární systém a plíce se nedokáží vyrovnat se zátěží ..

Zdroj:testmagazin.sk/