Ve věku od 21 do 28 let

Přizpůsobujeme se společenským normám, protože si musíme uvědomit, že nemůžeme změnit svět, ale snažíme se podávat lepší výkony než naši předchůdci. To platí i pro pracoviště a zakládání rodiny.

První období 4 × 7 skončilo a začíná dalších 28 let

Mezi 28 a 35 lety

Je tu byt, auto, rodina, ale pokud jsme měli v posledních 4 cyklech několik neúspěchů, je velká šance, že naše manželství nebo vztah skončí rozvodem a rozchodem. Pokud by se vztah s rodiči neurovnal, mohl by nyní vypuknout konflikt. Může to být těžké období v životě, může dojít ke ztrátě zaměstnání a může se rozvinout deprese.

Mezi 35 a 42 lety

Všechno to začíná od nuly. Poučili jsme se z chyb, a tak se s obtížemi a krizemi dokážeme vypořádat mnohem zkušeněji. Vztahy s naší rodinou se usmiřují. Při hledání práce už nebude záležet na výši vašeho platu, ale na tom, jaký bude váš volný čas.

Mezi 42 a 49 lety

Právě zde může docházet k sociální participaci, tedy k tomu, že za něčím stojíme. Krize však může často nastat, když si položíme otázku, kdo vlastně jsme, co jsme zatím dali na stůl a jaká bude naše role do budoucna.

Mezi 49 a 56 lety

V tomto věku začínáme věnovat pozornost svým emocím, hmotné statky jsou zatlačovány do pozadí. Náš život dostává nový smysl, který nás může provázet až do stáří.

Druhá perioda 4×7 skončila

Přichází další 7letý cyklus, ale už se díváme na život z jiné perspektivy, i když se často setkáváme se stejnými problémy a problémy.

Zdroj:novitet.info