4, držíte pouze jednu stranu

Když držíte dítě v ruce, měli byste vždy měnit strany, protože jak je uvedeno výše, jejich krční svaly jsou velmi slabé. Aby se svaly na obou stranách mohly dobře rozvíjet, je třeba strany otočit. Jinak se vyvíjejí pouze krční svaly na jedné straně a druhá zůstává slabá. To může mít za následek problémy s rotací hlavy.

5, jejich záda nejsou podporována

Pokud budete dítě držet pouze za hlavu a hýždě, může vám hrozit pád dítěte. Ale to není jediný problém. Páteř může být přetížena kvůli nedostatečné podpoře. Je lepší podepřít si záda jednou rukou a hlavu druhou.

6, Dítě drží

Není dobré, aby se dítě stalo samo. V této póze vyvíjíte tlak na páteř a v neposlední řadě zavěsíte nohu, kterou jsme již zmínili výše, že to není dobrá věc. Je lepší držet děti přitlačené k hrudníku, ale zároveň se ujistěte, že se vám dostává správně vzduchu a že vaše hlava a hýždě jsou správně podepřeny.

Bonus: Tahání dítěte za ruku

Děti by neměly být tahány za ruce, protože zdravotní sestra by mohla způsobit loket nebo loket vytažený. To znamená, že loketní kost je v kloubech částečně posunuta. Pokud vaše dítě ještě nedosáhlo věku 5 let, už za to neťahejte.

Nedělejte to, i když je vaše dítě proti nebo hysterické. Pokud vaše dítě již dosáhlo věku 5 let, vaše kosti zesílí, což znamená, že je mnohem méně pravděpodobné, že se u vás objeví výše uvedená nemoc.

Jak jste zvyklí držet své dítě?

Zdroj:vilagunk.h