1. Jablečný ocet

Jablečný ocet, známý pro své mnoho použití, je všestrannou přísadou a existuje mnoho důkazů, které podporují jeho použití při hubnutí.

V severoafrických kulturách se jablečný ocet používá k hubnutí po mnoho let. Postačí jedna čajová lžička nebo lžíce jablečného octa denně.

2. Syrový organický med

Ukázalo se, že surový organický med je prospěšný pro udržení hladiny cukru v krvi a cholesterolu u diabetiků.

Surový med také obsahuje enzymy, které chybí ve zpracovaném medu a které pomáhají udržovat vaše střeva zdravá a váš trávicí systém funguje dobře – což je velmi důležité, když se snažíte zhubnout.

Před spaním si dejte lžíci medu. Med pomáhá zlepšit spánek, což je důležité pro udržení zdravého metabolismu.

3. Zázvor

Ukázalo se, že zázvor je prospěšný pro kontrolu obezity, tak proč jej nezahrnout do svého režimu hubnutí? Můžete jej snadno někde přidat nebo uvařit do čaje. Zázvor je opravdu univerzální koření.

4. Kurkuma Pokud je součástí boje proti hubnutí zánět a zadržování tekutin, kurkuma vám může pomoci. Toto koření, známé svými protizánětlivými vlastnostmi, také pomáhá zvýšit váš metabolismus.

5. Citronová šťáva Citrónová šťáva je běžný lidový lék na hubnutí, ale je opravdu efektivní? Několik studií ukazuje, že když se užívá orálně, působí jako „protitučková“ látka.

Přidání citronové šťávy do pitné vody je dobrý způsob, jak ji přidat do vaší stravy.

Pojďme to shrnout

Ztráta hmotnosti může být obtížný a časově náročný proces, ale stojí za to!



Často jen slyšíme o tom, které potraviny a přísady by se neměly konzumovat, pokud chceme zhubnout. Je užitečné alespoň někdy naslouchat tomu, co ještě můžeme použít.

Mezi další potraviny, které jsou skvělé při hubnutí, patří rybí bílkoviny, celozrnné výrobky (například ovesné vločky), avokádo a další potraviny bohaté na vlákninu.

Zdroj:Fithacker