1.) Lehněte si na záda a pokrčte kolena tak, aby byly v 90 stupňovém úhlu. Natáhněte ruce a položte je podél těla. Nadechněte se a palci na chodidlech se dotkněte země. Snažte se na chvíli zadržet dech a během výdechu vraťte nohy do původní pozice. Opakujte 2 série po 10 opakování.

2.) Dostaňte se do polohy jakoby jste šli dělat kliky, avšak předloktí položte na zem. Napněte nohy, záda a zadek a zůstaňte v této pozici 20 sekund. Opakujte 3 – krát a každou sérii si prodlužte o 5 sekund.

3.) Lehněte si na záda a ohněte nohy v kolenou do 90 stupňového úhlu. Natáhněte ruce a položte podél těla. Nadechněte se a kolena vytočte do pravé strany pomalým pohybem. Vydechněte a vraťte se do původní pozice. Opakujte is vytočením doleva. Opakujte 10krát na každou stranu.

4.) Klekněte si za míč a následně na ni položte vrchní část těla. Ruce dejte na podlahu. Pomocí míče zvedněte i spodní část těla, tak aby byl míč pod koleny. Ruce mějte stále napnuté. Setrvejte v této pozici půl minuty. Zatlačte přitom břišní svaly a spodní část těla. Opakujte proces 3x.

Zdroj:prosvet