Bambulka na vrchní části čepice

Je velmi módní a samozřejmě roztomilé, když se někdo objeví v takovém klobouku, ale to není důvod, proč byl umístěn na klobouku. Francouzští námořníci začali používat čepice s bambulí, a to zejména proto, aby se v důsledku náhlého pohybu v trupu okamžitě neudeřili do hlavy. Bylo to pro ně jakési varování, pokud se bambulka pohnula, že se jim něco blíží k hlavě.

Kovový konec na měřicí pásce

Měřicí pásky mají primárně kovový konec, abyste je mohli zavěsit na okraj předmětu, který chcete měřit, abyste jej mohli měřit jednou rukou. Pokud je tento konec dokonce vroubkovaný, nepotřebujete ani tužku, protože si s ní můžete vyznačit naměřenou vzdálenost na různých plochách.

Většinu dětských uzávěrů lze přeměnit na obyčejné uzávěry

Trik na to spočívá v tom, že po otevření se musí navinout zpět na tubu (pokud má uzávěr takovou funkci) a poté jej lze použít jako obyčejný uzávěr.

Malý hrbolek na klávesách „F“ a „J“.

Říká se jim směrové klávesy. Rychlí písaři jim při psaní přizpůsobují ukazováčky.

Kartáč na okraji eskalátorů nemá funkci leštění bot

Ve skutečnosti slouží k tomu, aby se do vnitřní konstrukce eskalátoru nedostaly boty a nohy cestujících nebo nečistoty z bot. A důvod je velmi jednoduchý, totiž že když cestující dosáhnou kartáče, instinktivně odtáhnou nohy od boční stěny.

Šroubováky lze snadno kombinovat s klíči

Stačí klíč správné velikosti a můžete s ním začít pracovat.

Malá šipka vedle palivoměru

Tato šipka ukazuje, na které straně vozu je otvor palivové nádrže.

Křidélka na adaptéru pro notebook

Pomáhají nám ho snadno sbalit na cesty a zabránit tomu, aby se nám zamotal do tašky.

Malá dírka mezi fotoaparátem a bleskem

Jedná se vlastně o zadní mikrofon, který pomůže kvalitě zvuku videí pořízených zadní kamerou.

Malý otvor ve spodní části zámků

Tento otvor ve skutečnosti slouží funkcím sušení. Vzduch, který jím proudí, napomáhá vysoušení vlhkosti, která se dostane dovnitř zámku, která by sice zrezivěla, ale v případě případného mrazu by mohla zámek i prasknout.