1. Hněv a agresivní chování
    Výbuchy vzteku nemusí být vždy výsledkem vaší osobnosti. Ve skutečnosti mohou být spojeny s depresí. Podle některých výzkumů se deprese ne vždy projeví úbytkem energie a projevy smutku – může se objevit i agresivní chování.
  2. Příliš mnoho spánku
    Hypersomnie je porucha, při které člověk příliš spí. Některá autoimunitní onemocnění způsobují, že se neustále cítíte ospalí. Přitom alkoholické nápoje před spaním mohou k tomuto efektu vést.
  3. Změny barvy očí
    Pokud se vám kolem zornice objeví šedý nebo bílý kruh, může to být příznak vysokého cholesterolu u lidí mladších 45 let. Samotný kruh je neškodný.
  4. Touha po soli
    Je v pořádku milovat slané, ale když nemůžete ovládat touhu po slaném, je čas přemýšlet, proč tomu tak je. To může znamenat nedostatek železa , anémii , dehydrataci nebo premenstruační syndrom.

8. Zapomnětlivost, únava a snížené libido

Lidé někdy tyto příznaky mylně ztotožňují s depresí. Lékaři se domnívají, že je důležité věnovat těmto příznakům pozornost, protože mohou naznačovat problém se štítnou žlázou . Může se také objevit přibývání na váze a pocit chladu.

9. Neustálá žízeň

Není normální mít neustále pocit žízně. V některých případech je pocit žízně způsoben stravou, takže je dobré zkontrolovat, jaké jídlo jíte. Přetrvávající žízeň může být příznakem cukrovky nebo těhotenství.

10. Touha žvýkat led

Touha prolomit ledy svými zuby může být příznakem nedostatku železa nebo anémie. Kontaktujte svého lékaře a objednejte si potřebná vyšetření. 

Zdroj:brightside