1. Posiluje obličejové svaly

Tvář se skládá ze 43 svalů, z nichž 34 se používá při líbání. To znamená, že intenzivní líbání pomáhá posílit a rozvíjet tyto svaly.

  1. Zlepšuje náladu

Rty mají citlivější neurony než jiné povrchy těla. Líbání stimuluje tyto neurony a spouští uvolňování šťastných hormonů, jako je dopamin, oxytocin a serotonin.

  1. Zmírňuje příznaky PMS

Endorfiny uvolňující bolest uvolňované během líbání jsou prospěšné pro osoby se závažnými příznaky PMS. Líbání navíc pomáhá zvýšit průtok krve a zmírnit napětí, což může pomoci snížit nepohodlí během PMS.

  1. Snižuje stres

Podle studie na Lékařské fakultě Northwestern University Feinberg na 2 000 párech je u těch, kteří se líbají během dne, nižší riziko stresu a deprese, pravděpodobně kvůli úlevě od stresu endorfinů, které se uvolňují během líbání.

  1. Zlepšuje orální zdraví

Líbání zvyšuje produkci slin, což zase pomáhá bojovat s bakteriemi v ústech.

  1. Zvyšuje zdraví srdce

Podle studie univerzity v Paisley bylo u mužů, kteří se pravidelně milovali a líbali, o 45 procent méně pravděpodobné, že se u nich v určitém okamžiku života objeví srdeční onemocnění.

  1. Snižuje krevní tlak

Podle dr. Mercoly líbání pomáhá rozšiřovat cévy a snižovat krevní tlak.

  1. Posiluje imunitní systém

Někteří vědci tvrdí, že líbání se vyvinulo jako prostředek ke zvýšení obecné kulturní imunity v důsledku přenosu mikrobů. Bylo vědecky prokázáno, že líbání zvyšuje imunitu a chrání před viry, jako je cytomegalovirus.

Podle Dr. Hendryho z University of Leeds získáte imunitu, když políbíte stejného partnera po dobu šesti měsíců.

Zdroj:Fithacker