5. Pronásledování
Takové sny mají několik výkladů. „Lidé, kteří se vyhýbají konfliktům a kteří před problémy spíše utíkají, než aby je řešili, budou mít opakující se sen, že jsou pronásledováni,“ říká specialistka na sny Lauri Levenberg.

Dávejte pozor na pronásledovatele. Ten, kdo vás sleduje, je nepříjemný pocit nebo situace, na kterou se snažíte nemyslet, jako je závislost nebo dluh. Pronásleduje vás známá osoba? Zamyslete se nad tím, co nebo s kým ho spojujete. Ve snu nemusí znamenat sebe, ale někoho jiného, ​​nebo dokonce nějakou část vaší vlastní osobnosti, kterou nepoznáte, například skrytý talent nebo aspiraci.

Existuje také teorie, že sny o útěku od někoho jsou jen ozvěnou primitivních instinktů, které jsou díky vzdáleným předkům vlastní našim genem. Po celou dobu se museli bát útoků velkých predátorů.

6. Katastrofa nebo konec světa
Sny o přírodních nebo člověkem způsobených katastrofách – tsunami, požáru, výbuchu atd. – snil alespoň jednou v životě každý z nás. V takovém snu zažíváme strach nejen o svůj vlastní život, ale i o životy blízkých a také o svůj majetek. Tyto sny mohou znamenat osobní problémy, které se vymknou kontrole, stejně jako pocit nějakého druhu ohrožení v reálném životě. A olej do ohně samozřejmě přilévají neustálé zprávy o katastrofách a teroristických útocích v médiích. V moderním světě se cítíme velmi zranitelní.

Někdy v noční můře bojujeme s křikem, ale cítíme, že náš hlas zmizel, což způsobuje ještě větší hrůzu. Psychologové tento jev připisují spánkové paralýze. Během rychlé fáze spánku, během které sníme, náš mozek záměrně paralyzuje tělo, abychom mohli tiše ležet a „neprožívat“ svůj sen – běhat, skákat atd. Lidé, kteří zažívají ospalou paralýzu, obvykle se probouzejí před konec rychlé fáze a na krátkou dobu upadající do stavu mezi spánkem a bděním. Může se cítit jako neschopnost se pohybovat, mluvit a v některých případech dýchat.

7. Vadné zařízení nebo doprava
Pokoušíte se použít nějaký druh zařízení, ale pokazí se vám před očima, například se pokazí telefon a vy nemůžete volat. Podle Patricie Garfield takové sny častěji vidí ženy a symbolizují obavy ze vztahu nebo ztrátu citového spojení s někým.

Sny, ve kterých se snažíte řídit vozidlo, ale je vadné, lze přiřadit do stejné kategorie. S největší pravděpodobností nemáte dostatečnou podporu, nezvládnete nějakou těžkou životní situaci sami.

8. Těhotenství
Kupodivu se sny o těhotenství mohou zdát nejen ženám, ale i mužům. „Těhotenství ve snu symbolizuje něco nového, co ve vás roste,“ říká psycholog David Bedrick. Podvědomě sníte o „porodu“ nového vzrušujícího kreativního projektu. Může to být cokoliv: napsat příběh nebo renovovat dům. Je čas stanovit si cíl a ukázat se světu v nové kvalitě.

Po takovém snu, pokud ve skutečném životě nejste těhotná, přemýšlejte o svých spacích schopnostech a snech – je třeba je realizovat.

9. Zpoždění
Utíkáte za odjíždějícím vlakem nebo se opozdíte na důležitou schůzku – takové sny jsou zcela běžné. Podle odborníka na snění Michaela R. Olsena mohou symbolizovat strach, že přijdete o něco velmi důležitého, například o něco ve vývoji vašeho vztahu nebo výchově dítěte. Pokud jste ve skutečnosti neustále zaneprázdněni a cítíte nedostatek času, pomocí takového snu podvědomá mysl signalizuje, že je načase, abyste přehodnotili svůj rozvrh a uvolnili čas na opravdu důležité věci.

10. Neznámá místnost
Sny o nových prostorách jsou sny o sebepoznání. Pokud se ve snu ocitnete v neznámém domě, znamená to, že se dobře neznáte, snažíte se popřít některé aspekty své postavy. Samostatná neznámá místnost symbolizuje, že máte skrytý talent, dovednost nebo příležitost, kterou nevyužíváte.

Psychoterapeut Eddie Traversa věří, že podvědomě jsou některé prostory spojeny s určitými procesy. Kuchyně je místem, kde dochází k přeměně produktů na hotové jídlo. Možná právě prožíváte nějakou vnitřní změnu. Šatna je symbolem osvobození od všeho, co je nadbytečné. Je čas zbavit se toho, co se pro vás stalo nepotřebným. Koupelna je symbolem očisty. Musíte se vyjasnit, vidět situaci v jasném světle. Ložnice vám napoví, co vás na milostném vztahu nejvíce vzrušuje.

Měli jste podobné sny? Nebo obvykle sníte o něčem jiném? Dejte nám vědět do komentářů

Zdroj:yandex