9. Sluneční brýle

V Číně se tmavé brýle používají od 12. století, ale nikoli k ochraně před slunečním zářením, ale aby se zabránilo pohledu cizích lidí. Takové brýle nosili soudci během zasedání , aby nikdo neviděl jejich emoce.

8. Frisbee

Studenti Yale ve volném čase po sobě házeli plechové plechové koláče od společnosti Frisbie Pie Company. Jméno „ Frisbee bylo u studentů tak populární, že zástupci Wham-O přejmenovali své létající talíře (jejichž výroba byla zahájena v roce 1957) na Frisbee.

7. Bublinková fólie

Dnes se bublinková fólie používá k ochraně křehkých předmětů. Zpočátku se však v roce 1957 Alfred Fielding a Mark Chavann pokusili vymyslet nový tapetový materiál, který by se dal snadno vyčistit. Bublinková fólie byla později doporučena IBM k balení a společnost ji začala používat k balení svých počítačů.

6. Polštář

Polštář byl vynalezen, aby ovlivněte hmyzu plazit se lidem do nosu , uší a úst během spánku. Starověcí Číňané používali tvrdé polštáře kvůli víře, že měkké polštáře vyčerpávají energii těla. Afričané věřili, že pokud spíte na polštáři, můžete komunikovat se svými předky ve snu. V Evropě polštáře téměř nikdy nepoužívali muži, protože byly považovány za symbol slabosti.

5. Tričko

Během druhé světové války bylo tričko používáno jako spodní prádlo . Vystupovat v tričku na městské veřejnosti se rovnalo chodit bez oblečení . K rozpadu stereotypu došlo v roce 1951 uvedením filmu Tramvaj do stanice Touha, kde se Marlon Brando objevuje v bílém tričku téměř v každém snímku. Postupem času se tričko vyvinulo ze spodního prádla na svrchní oděvy.

4. Webová kamera

První webová kamera byla spuštěna v roce 1991  a  ukázala kávovar . Na univerzitě v Cambridge existoval pouze jeden kávovar pro celý tým účastníků vědeckého projektu a ten byl umístěn v jiném patře. Někteří kolegové proto často odešli bez kávy a museli najít cestu ven ze situace – na vzdáleném počítači se objevil obrázek, který byl aktualizován třikrát za minutu.

3. Čajový sáček

Čajový sáček vynalezl obchodník Thomas Sullivan v roce 1904 náhodou. Čaj se prodával ve velkých plechovkách, ale Sullivan se rozhodl, že je výhodnější používat malé obaly, a jako nádoby použil hedvábné sáčky. A newyorští restauratéři zjistili, že je vhodné vařit čaj přímo v novém obalu.

2. Spinner

10+ obyčejných věcí, které byly vynalezeny pro úplně jiné účely

Spinner se stal populární hračkou v roce 2017, podobná zařízení byla vyvinuta již v roce 1993. Původně byla výroba rotaček přičítána Katherine Hettingerové. Dnes je rozmetadlo umístěno jako antistresová hra pro lidi s problémy s koncentrací a parametry úzkosti.

1. Boty na drátech

10+ obyčejných věcí, které byly vynalezeny pro úplně jiné účely

„Shufiti“ pochází z anglických slov bota a graffiti a překládá se jako „boty graffiti“. Existuje několik názorů  na původ tohoto umění:

  1. Takto studenti oslavují promoce . A armáda – konec služby , vyhodit do vzduchu vše, co přijde pod ruku. Po zavěšení prvních párů bot na dráty se z toho stala tradice.
  2. Někteří jsou přesvědčeni, že závěsné boty se v budoucnu budou hodit . Například v příštím životě, když člověk zemře, se jeho duch dříve či později vrátí na Zemi.
  3. Boty na drátech označují hranice území vlivu , což znamená, že zde přestanou platit vaše zákony a začnou platit naše.
  4. Zloději hodí boty na dráty a vytvoří obvod . Dispečeři odstraňují napětí z vodičů, zatímco zloději dráty odstraňují.

Zdroj:Bright Side