6 diabetes typu 2

Diabetes typu 2 (nezávislý na inzulínu) je metabolické onemocnění, které je spojeno s vysokou hladinou cukru.

Tento typ se liší od inzulín-dependentního diabetu prvního typu, u kterého dochází k absolutní neprodukci inzulínu slinivkou.

V květnu 2013 zveřejnil American Journal of Medicine článek tří autorů, že marihuana hraje klíčovou roli v kontrole cukru.

Studie se zúčastnilo 4 657 lidí, včetně současných a minulých závislých na marihuaně. Jejich hladina cukru byla o 16 % nižší. Farmaceutická společnost, licencovaný výrobce drog z marihuany, vytvořila lék na cukrovku 2. typu, GW42004.

7 astma

Předpokládá se, že kouření marihuany způsobuje onemocnění plic. A podle studie zveřejněné v New England Journal of Medicine má THC protizánětlivé vlastnosti při léčbě astmatiků.

8 Impotence / erektilní dysfunkce

Vysoká hladina cholesterolu, která snižuje tlak v cévách, negativně ovlivňuje erektilní funkci u mužů. Údaje publikované v časopise Clinical and Developmental Immunology říkají, že marihuana může snížit hladinu cholesterolu v krvi.

Klinické studie prokázaly, že kanabinoidy snižují negativní účinky hypercholesterolémie, hlavního onemocnění způsobujícího erektilní dysfunkci.

9. Artrites

Úleva od bolesti je jednou z hlavních vlastností marihuany. Tím, že zmírňuje bolest u roztroušené sklerózy, může pomoci snížit bolest u lidí s artritidou. Navíc při kouření marihuany bolest odezní rychleji než při jejím užití v jiné formě.

Podle výzkumu provedeného kanadským konsorciem, které se podílelo na výzkumu kanabinoidů, 36 % Kanaďanů uleví od bolesti při artritidě kouřením marihuany. Ale v takových případech jsou lidé náchylní k závislosti a závislosti.

10 hepatitida C

Hepatitida C je infekční onemocnění, které postihuje játra a je způsobeno virem hepatitidy C. Wyomingský institut, který studuje léčebný účinek marihuany, vyvinul léčebný režim založený na Chunky Crimson. Klinické studie ukázaly, že 99,8 % pacientů se vyléčilo z hepatitidy C.

Nikdo nedokazuje, že kouření marihuany je zdravá činnost. Studie, které probíhají desítky let, prokázaly, že její kouření způsobuje řadu onemocnění na straně kardiovaskulárního systému, dýchacích orgánů a nervového systému.

Ale skutečnost, že látky získané z konopí dokážou vyléčit některé nemoci, mění postoj k této rostlině.

Zdroj.Lifehacker