Po tom, co Mengele opustil frontu se jeho působištěm stal koncentrační tábor Auschwitz- Birkenau, kde získal svou přezdívku „Anděl smrti“. Jeho náplní práce bylo rozhodovat o tom, kdo je vhodným adeptem na těžkou práci a kdo půjde do plynové komory. Na smrt posílal staré lidí, děti i těhotné ženy. Kromě práce čekalo přeživší další utrpení, a to účast na nechvalně slavných Mengeleho experimentech.

Toto je 10 nejkrutějších a nejbrutálnějších z nich:

Barva očí

Mengele si myslel, že dokáže změnit barvu očí dětí tím, že jim do očí vstříkne chemikálie. Většinou vzal dvojčata a na jednom z nich svou teorii otestoval. I když to nikdy nefungovalo, nikdy to nepřestal pokoušet.

Siamská dvojčata

Mengele chtěl vědět, co se stane, pokud si vytvoří vlastní pár siamských dvojčat. Vzal pár dvojčat a sešil je dohromady. Dohlížel na operaci, během které byla na rukou dvojčat provedena resekce. Do ran se však dostala infekce a dvojčata trpěli gangrénou.

Sterilizace

Chtěl zkoušet různé metody sterilizace mladých žen. Mnoho z nich podstoupilo šokové terapie a nejeden chirurgický zákrok. Většina z nich zemřela následkem infekcí nebo během operace.

Transfuze krve

Odebral krev jednomu dvojčeti a pomocí transfuze ji dal druhému. Chtěl vidět, zda se tím na druhém dvojčeti cokoli změní. Mnoho dvojčat takovýmto způsobem zabil, protože jim odebral příliš velké množství krve.

článek pokračuje na druhé stránce…